Azthiszem nem árt, ha egy ilyen blogot ennek a kérdésnek a megválaszolásával indul: A blogoszféra természetesen számtalan definíciót termelt már ki magából, de a socialmediaclub, a socialmedia.biz (akik szerint a közöségi média igazán "szexi"), a wikipedia, és még néhány tanulmány is egyetért abban, hogy ,

"A közösségi média részének tekinthető minden olyan új on-line média, de leginkább felület, amely a felhasználók által létrehozott tartalom - legyen az egy videó, vagy csak saját maguk profilja – megosztására és a köztük létrejövő párbeszédre alapszik" 

Azaz a közösségi média lényege az interakció és az információmegosztás, szóljon az akár saját magunkról, akár valami általunk észlelt, készített tatalomról. ezeken kívül 7 fő ismérv jellemzi ezeket a site-okat.

részvétel, nyitottság, párbeszéd, közösség és összeköttetés

Sokan vannak jelen, szabadon megoszthatnak mindent, és jó sok ismerőssel, folyamatosan.

Mik tartoznak ide: a közösségi hálózatok (mint  facebook, az iwiw, a myvip, vagy a bebo), a wikik (minden olyan rendszer ami a wikipediához hasonlóan működik), a blogoszféra (blog.hu, a blogger.com és a számtalan bloghost indította hype nyomán) a mikroblogok (twitter, turulcsirip), a fórumok (bizony a web 1.0-ban is volt már ilyen) és a tartalommegosztó oldalak (flickr.com, youtube, vimeo)

Röviden és nagyon tömören ennyi. Napjainkban pedig ez a nagy felhő videókkal felhasználószámmal, és nem utolsósorban újabb és újabb üzleti lehetőségekkel egyetmben egyre nagyobb és nagyobb lesz.

Ami pedig a legfontosabb, hogy a felhasználók egyre nyitottabbak az új dolgok iránt, ha valami játékot kapnak a kezükbe, amit továbbküldhetnek, amiról beszélhetnek amivel meglephetik egymást. Aki ezeket az ajándékoat ügyesen tudja kitalálni, a márkájához jól kapcsolódva, azok nagyot szakíthatnak ebben az új média világban!

Hogy mik ezek az üzleti lehetőségek, és hogy merre növekszik ez az egész közösségi média, nagyon aktuális kérdés. ez a blog pedig pontosan ezzel fog foglalkozni.

Végül pedig álljon itt egy szép és egyszerű videó arról, mi is az a social media:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorkagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr131049554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása